DJI 0224

Nieuws

Nu in verkoop: eengezinswoningen aan de Vecht

Int Bnr 11 energielabelA

Starters opgelet: Rabobank helpt bij de aankoop van eengezinswoning in De Vechte

01-05-2024

Droom jij als starter van je eerste nieuwbouwhuis, misschien wel in De Vechte? Dan wil je natuurlijk weten of je een hypotheek kunt krijgen. Goed nieuws: Rabobank, partner van De Vechte, kan je daarover vrijblijvend adviseren. Maak een afspraak voor een gratis Eerste-Huis-Gesprek. Dit kan waar en wanneer het jou uitkomt. Via videogesprek, telefonisch of op kantoor. Of ga hiervoor naar je onafhankelijk adviseur. Misschien is jouw eerste huis in De Vechte dan wél mogelijk

Een nieuwbouwhuis kopen
Met een duurzame nieuwbouwwoning heb je op basis van het energielabel recht op een hogere leencapaciteit. Daarnaast heb je bij een duurzame nieuwbouwwoning minder energielasten en daardoor lagere woonlasten. Standaard bij nieuwbouw biedt Rabobank een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente. Iets voor jou? Vraag dan meteen een financiële check aan.

Sneakpeek 01 Blok2

Binnenkort in verkoop: de eerste 23 appartementen

01-05-2024

Als eerste gaan dit najaar de 23 koopappartementen in De Vechtvliet in verkoop. Dit woongebouw aan de Vecht telt vijf woonlagen, met op de begane grond voor elk appartement een eigen berging.

Alles aan De Vechtvliet straalt grandeur uit. Neem bijvoorbeeld de imposante entree met hoog plafond. Daarmee geef je aan je bezoek een visitekaartje af dat zegt: ‘Hier betreed je een wereld van luxe en gastvrijheid.’

De belangrijkste kenmerken op een rij:

 • 23 appartementen in verschillende types, waaronder 2 penthouses
 • Woonoppervlakte van circa 67 tot 125 vierkante meter
 • Een, twee of drie slaapkamers
 • Merendeel van de appartementen heeft uitzicht op de Vecht
 • Buitenruimten op het noorden, oosten, zuiden en westen: voor elk wat wils
 • Eigen fietsenberging met stopcontact om e-bike op te laden


Nieuwsgierig geworden na de sneak preview van De Vechtvliet? Binnenkort delen we meer.

7cc945be 4869 9f4b d5fe ed89c344d8a1

Eerste kopers hebben getekend

04-04-2024

De gesprekken met geïnteresseerden en kandidaat-kopers met een optie zijn in volle gang. Inmiddels hebben ook de eerste kopers getekend. Zij zijn enthousiast over de mooie plek, dicht bij het centrum van Hardenberg en alle voorzieningen. ‘We zochten een praktisch ingedeelde en duurzame woning,’ zeggen de kopers. ‘Ook werd ons huidige tuin te groot. In De Vechte wonen we straks heerlijk in een groene omgeving.’
 
Heb jij ook interesse? Wacht dan niet langer. Kom dan morgen langs of neem nu contact op met Lamberink Nieuwbouwmakelaars.
 
Nieuwsgierig naar de woningen? Check dan snel de interactieve kavelkaart met de kenmerken, prijzen en beschikbaarheid.

Bekijk hier

Int Bnr 11 webp

Voorjaarskriebels op de huizenmarkt: bezoek op 5 april het verkoopevent

22-03-2024

Nog even en de lentezon geeft nieuwe energie. De ervaring leert dat het dan op de huizenmarkt flink drukker wordt. Een mooie aanleiding om de laatste eengezinswoningen van De Vechte in het zonnetje te zetten.

Loop binnen bij Lamberink
 
Heb jij ook een verhuiswens? Ben je op zoek naar een duurzaam en energiezuinig huis met lage woonlasten? Loop dan op vrijdag 5 april tussen 15:00 en 17:00 uur even binnen bij Lamberink Nieuwbouwmakelaars in Hardenberg. Daar vertellen ze je alles over de nog beschikbare woningen, de gunstige financieringsmogelijkheden en de lage maandlasten in vergelijking met een bestaande woning.

Wanneer: vrijdag 5 april
Tijd: 15:00 tot 17:00 uur
Locatie: Lamberink - Lage Doelen 10 Hardenberg

95447983 l

Lage financieringslasten en lage woonlasten

14-02-2024

 1. Als koper van een eengezinswoning in De Vechte Hardenberg profiteer je van een driedubbel financieel voordeel, namelijk:
  1. Lagere energielasten
  Tegenwoordig voldoen alle nieuwbouwwoningen minimaal aan de normen van BENG. Die afkorting staat voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen. De woningen in De Vechte gaan nog een stapje verder. Ze voldoen aan de normen van ENG (Energie Neutrale Gebouwen), dus nóg lagere energielasten.
  1. Lagere hypotheeklasten
  En er is meer. Dankzij ENG komen de woningen in aanmerking voor een groenverklaring. Hierdoor krijg je als koper een groenkorting of duurzaamheidskorting op je hypotheek. Het betekent dat je een rentekorting op je hypotheek krijgt.
  1. Extra leenruimte
  Hoe duurzamer de woning, hoe hoger het energielabel. De eengezinswoningen aan de Kruserbrink hebben het voorlopige energielabel A++++. Sinds 1 januari mag je dan 40.000 euro extra lenen buiten de normen die gelden voor het inkomen.
   
  Benieuwd wat jouw financiële mogelijkheden zijn met een groenverklaring en een Groenhypotheek? Maak een afspraak met een hypotheekadviseur van Rabobank of neem contact op met je eigen adviseur.

Ik wil een vrijblijvende afspraak maken

DJI 0466

Nu in verkoop: 6 duurzame eengezinswoningen met een korte bouwtijd

29-01-2024

Het is zover: de eerste en enige eengezinswoningen in De Vechte Hardenberg zijn in verkoop. Inschrijven voor je favoriete bouwnummer(s) kan tot maandag 5 februari 9:00 uur. Via je persoonlijke woonaccount heb je rechtstreeks toegang tot de brochure, de optielijst en het inschrijfformulier. Dit is jouw kans op één van de 6 energiezuinige eengezinswoningen in De Vechte.

Korte bouwtijd, snel wonen

Goed om te weten: bij voldoende verkoop start de bouw al in oktober van dit jaar. Dankzij een snelle bouw vindt de oplevering dan naar verwachting al plaats in de zomer van 2025. De eerste appartementen gaan trouwens eind 2024 in verkoop

De 10 voordelen van een eengezinswoning in De Vechte Hardenberg

1. Toekomstwaardig wonen te midden van groen en water
2. Centrumvoorzieningen van Hardenberg op loopafstand
3. Woonoppervlakte van circa 110 vierkante meter
4. Vloerverwarming op alle woonlagen
5. Standaard drie slaapkamers en vrij indeelbare zolderverdieping
6. Vrijstaande houten berging, met warmtepomp
7. Volledig energieneutraal, vergelijkbaar met Nul-op-de-Meter
8. Voorlopig energielabel A++++
9. Parkeren op eigen terrein achter de woning
10. Korte bouwtijd, snelle oplevering

Woon jij zomer volgend jaar in een gloednieuwe eengezinswoning in De Vechte? Schrijf je dan nu in.

De Vechte impressie 1

Wees er als eerste bij: geef nu je voorkeur(en) voor een eengezinswoning door

21-12-2023

Een nieuw jaar staat voor de deur. Een periode van goede voornemens en plannen maken voor de toekomst. Misschien hoort in jouw geval een nieuw huis daar ook bij. Goed nieuws: op woensdag 24 januari start de verkoop van duurzame eengezinswoningen aan de Kruserbrink. Vanaf dat moment kan je je inschrijven via het digitaal inschrijfformulier.  Als belangstellende voor een woning in De Vechte Hardenberg kun je nu al je voorkeur(en) of interesse voor een bouwnummer doorgeven. Wat moet je doen?

 • Scroll naar de interactieve kaart met de woningen
 • Klik op de woningen en bekijk de plattegronden, prijzen en kenmerken
 • Klik op de interesse-knop en log in op je persoonlijke woonaccount
 • Geef onder Mijn woning in je account je voorkeur(en) of interesse aan door middel van hartjes

Direct naar de interactieve kaart

Int Bnr 11 webp

De website van De Vechte Hardenberg is vernieuwd. Je vindt er nu levensechte impressies van de buitenkant en het interieur van de eengezinswoningen. Ook krijg je een prachtig beeld van De Vechte in vogelvlucht. Je ziet hoe gunstig de wijk gelegen is, in de bocht van de Vecht en vlak bij het centrum van Hardenberg. Neem dus snel een kijkje op de website. Ondertussen heb je tijdens de feestdagen rustig de tijd om na te denken over jouw goede (woon)voornemens voor 2024. Een heel gelukkig en gezond nieuw jaar gewenst.

Geef hier je voorkeuren door

Feestelijke start bouw De Vechte  30 10 23 38lr

Officiële start nieuwbouw in Vechtzone Hardenberg

2-11-2023

Maandag vond in aanwezigheid van onder anderen wethouder Martijn Breukelman de starthandeling plaats voor de bouw van de eerste nieuwe woningen in de Vechtzone in Hardenberg. In totaal omvat nieuwbouwplan De Vechte een mix van zo’n 150 duurzame koop- en huurwoningen.

De Vechte is een initiatief van de gemeente Hardenberg, projectontwikkelaar en aannemer Van Wijnen en woningstichting Vechtdal Wonen. Het plan is onderdeel van de herontwikkeling van de wijk Marsch-Kruserbrink. Verouderde flats maken plaats voor nieuwe woningen die klaar zijn voor de duurzame toekomst.

Water en groen
Plan De Vechte telt straks ongeveer 54 koopappartementen, 6 koopwoningen voor gezinnen en 88 sociale huurappartementen. Bij de planontwikkeling wordt optimaal gebruikgemaakt van de bijzondere kenmerken van de locatie: water en groen. Wethouder Martijn Breukelmans licht toe: ‘Met De Vechte keert Hardenberg zijn gezicht nog meer naar de Vecht. Het bestaande groen wordt beschermd, aangevuld en nog meer de wijk ingetrokken.’

Snelle ontwikkeling
De starthandeling van maandag betrof de bouw van De Vechtborg, een woongebouw met 53 appartementen naar een ontwerp van Nijhof Architecten uit Wierden. De funderingswerkzaamheden zijn inmiddels in volle gang. ‘Het is allemaal supersnel gegaan,’ vertelde Thomas van Houwelingen, adjunct-directeur bij Van Wijnen Projectontwikkeling Noord. ‘In april wonnen we de aanbesteding voor deze herontwikkeling en nu al starten we met de bouw van het eerste wooncomplex.’

Goede mix van woningen
Ook directeur-bestuurder Martijn Rink van Vechtdal Wonen is blij met de voorspoedige herontwikkeling en bouw. ‘De Vechte biedt straks een goede mix van sociale huurwoningen en koopwoningen. Dat is goed voor de diversiteit en leefbaarheid van de wijk. Er komt ook een fijn nieuw woongebouw voor cliënten van de RIBW, die nu deels in de Kruserbrink wonen. Daarmee wordt De Vechte een wijk waar iedereen prettig en energiezuinig woont te midden van natuur en water.’ Naar verwachting gaan in januari al de eerste koopwoningen in verkoop: 6 eengezinswoningen aan de Kruserbrink. De appartementen volgen later, waarna naar verwachting uiterlijk 2027 de hele gebiedsontwikkeling is afgerond.

Feestelijke start bouw De Vechte  30 10 23 49lr

v.l.n.r. Jeroen de Boed (van Wijnen), Martijn Breukelman (wethouder gemeente Hardenberg), Martijn Rink (Directeur-bestuur Vechtdal Wonen), Thomas van Houwelingen (van Wijnen)

DJI 0341

Binnenkort in verkoop: 6 eengezinswoningen

12-09-2023

Najaar 2023 start de verkoop van zes energiezuinige en duurzame eengezinswoningen van project De Vechte in Hardenberg. Hoe bijzonder de plek is, zie je pas goed vanuit de lucht. Je woont hier langs de bocht van De Vecht, op het grensvlak van rivierlandschap. Over de dijk fiets je zo naar het prachtige Vechtpark of naar het pad van de populaire Saksenroute. Je beleeft hier het wonen te midden van water en groen, terwijl de centrumvoorzieningen van Hardenberg op loopafstand liggen.

Interesse? Lees meer

De vechte Informatieavond

Grote belangstelling tijdens inloopavond

29-06-2023

Op woensdagavond 28 juni vond een succesvolle inloopavond plaats voor de aftrap van project De Vechte. Het nieuwbouwplan maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van de wijk Marsch-Kruserbrink in Hardenberg. De inloopavond trok maar liefst zo’n 250 geïnteresseerden, die zich lieten informeren over de plannen voor deze veelbelovende nieuwbouwlocatie.

De verouderde flats in de omgeving maken plaats voor een diversiteit aan nieuwe woningen, speciaal ontworpen voor verschillende doelgroepen en prijsklassen. De Vechte omvat in totaal 54 koopappartementen, 6 koopwoningen voor gezinnen en 88 sociale huurappartementen. Toekomstige bewoners wonen hier straks comfortabel en energiezuinig, te midden van een prachtige omgeving met water en natuur. Bovendien bevindt het gezellige centrum van Hardenberg zich op slechts 6 minuten loopafstand.

Uitgebreide presentatie
Tijdens de inloopavond werden de geïnteresseerden bijgepraat over het project door projectontwikkelaar Van Wijnen en makelaarskantoor Lamberink. De aanwezigen kregen een uitgebreide presentatie van de plannen en konden al hun vragen stellen. Bezoekers waren met name benieuwd naar de verwachte prijzen van de woningen en appartementen. Hierover is op dit moment echter nog geen nadere informatie beschikbaar.

Verkoop start begin 2024
De bouw van het eerste woongebouw met sociale huurappartementen, genaamd De Vechtborg, staat gepland om eind dit jaar van start te gaan. De verkoop van de 6 eengezinswoningen zal begin 2024 plaatsvinden, gevolgd door de verkoop van de koopappartementen van De Vechtvliet en De Vechthage. Gezien de grote belangstelling tijdens de inloopavond is ontwikkelaar Van Wijnen optimistisch gestemd over project De Vechte.

Ook interesse voor een woning van plan De Vechte, maar kon je er niet bij zijn tijdens de inloopavond? Meld je dan vrijblijvend aan en ontvang al het nieuws over ontwikkelingen automatisch in je mailbox.

Aanmelden

Zie jij jezelf hier al wonen? Meld je dan vrijblijvend aan en blijf op de hoogte.

Ontwerp en realisatie: Nuvastgoed